Bezoek mijn nieuwe website op www.drvuyk.nl

  Welkom
  Algemeen
  Nieuws
  Operaties
     Mohs huidtumor
      chirurgie

     Huidtumoren KWF
     Huiddefect
      Reconstructie

     Rhinoplastiek
     Septumplastiek
     Mentoplastiek
     Otoplastiek
     Littekens
     Blefaroplastiek
     Blepharoplastiek
     Wenkbrauwen
     Facelift
  Verzorging na operaties
  Epistaxis
  Ethiek
  Curriculum Vitae
  Publicaties
  Veel gestelde vragen
  Hoe kunt u ons bereiken
  Preventie
  Gezondheid risico's van      roken
  Video
  Persoonlijke informatie  Behandelingen vrijdag 23 februari

Inleiding
Eerst volgt een stuk met belangrijke informatie aangaande het probleem en de mogelijke oplossing. Onderaan zijn dan nog een aantal artikelen met foto's te lezen die geschreven zijn opgrond van eigen ervaring. Deze documenten zijn in de medische litteratuur gepubliceerd.

plastisch , plastische chirurgie
Reconstructie van huiddefecten
 
Reconstructie van huid en/of weke delen van het gelaat, kan nodig zijn na een ongeval of na het verwijderen van huidtumoren. In dit laatste geval is totale verwijdering van het gezwel van het grootste belang. In Ziekenhuis Gooi-Noord bestaat een samenwerking tussen huidartsen, ondergetekende en de afdeling pathologie, die directe controle van het verwijderde gezwel mogelijk maakt. Deze methode wordt slechts in vijf ziekenhuizen in Nederland toegepast. Terug
Terug naar andere behandelingen

Zo kan gewerkt worden met een hoge genezingskans. Op grond van onze ervaring bij honderden patiŽnten mogen we stellen, dat de kans dat de tumor terugkomt, minder dan ťťn procent is. Omdat de grootte en diepte van het defect niet altijd van tevoren zijn te bepalen, wordt de definitieve beslissing over de toe te passen reconstructiemethode pas tijdens de operatie genomen.

De reconstructie
In de meeste gevallen wordt de reconstructie onder plaatselijke verdoving (met slaapmedicatie) verricht. Een enkele keer is narcose zinvol. Meestal zal de huid direct grenzend aan het defect gebruikt worden voor de reconstructie, zodat de weefsels goed bij de omgeving passen. In enkele gevallen wordt een stukje huid van voor, achter of in de oorschelp gebruikt om het defect te sluiten. Heel af en toe is kraakbeen uit de oorschelp nodig om het defect op te vullen en te steunen.
  Soms zijn er meerdere operaties nodig om tot het beste resultaat te komen. Met fotoís van eerdere patiŽnten zullen wij dit trachten te verduidelijken. Bij het opstellen van het behandelplan zijn uw mening en wensen van groot belang. Wij zullen daarom van tevoren alle mogelijke stappen van de reconstructie, zo goed mogelijk met u bespreken. Vaak maken wij fotoís tijdens en na de operatie, om het resultaat goed te kunnen evalueren.


 

Ontbrekende neusvleugel na beet van hond en de status na reconstructie in fases.

Na de reconstructie
Roken verhoogt de kans op problemen na de operatie aanzienlijk. Het is daarom erg belangrijk dat u drie weken vůůr, tot twee weken na de operatie niet rookt.

Wat kunt u verwachten?
Bij reconstructie streven wij naar een litteken dat zo weinig mogelijk opvalt. Het spreekt vanzelf dat vrijwel altijd iets zichtbaar blijft van de operatie. Genezing van het litteken voor wat betreft zwelling en kleur kan zes
  tot twaalf maanden duren (lees voor meer achtergrondinformatie ook het hoofdstuk over littekencorrecties). Uiteindelijk is 95 van de 100 patiŽnten tevreden over het verkregen resultaat. Een enkele keer kan een tweede (kleine) operatie nog verdere verbetering geven. Huidtherapeuten op de polikliniek kunnen u eventueel bijstaan met massage en camouflage.


 

Status na verwijdering kwaadaardige plek op de neuspunt. Reconstructie met littekens op natuurlijke overgang.

Goedaardige afwijking
Nieuwvormingen en onregelmatigheden in het gelaat zoals moedervlekken, wratten, cystes en vaatkluwen, kunnen vaak goed met plastische chirurgie worden verwijderd. Bij een goedaardige moedervlek kan alleen afschaven al voldoende zijn. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Omdat met afschaven een oppervlakkige wond ontstaat (die overigens snel geneest),
  kan een afwijking soms maar gedeeltelijk worden verwijderd. Zes van de tien afwijkingen zijn hiermee geheel verdwenen. Twee van de tien komen deels terug en twee komen weer helemaal terug. Eťn op de dertig patiŽnten heeft een iets witter litteken, welke overigens kleiner is dan de oorspronkelijke afwijking. Huidvaatjes kunnen worden dichtgebrand.Te lezen publicatie(s)
- Auricular reconstruction after Mohs' surgery. a review: H.D.Vuyk and T.D. Cook
klik hier om deze publicatie te lezen. (3095 KB)
 
- Forehead, temple and scalp reconstruction: H. D. Vuyk
klik hier om deze publicatie te lezen. (810 KB)
 
- Eyelid and Canthal Reconstruction: H. D. Vuyk
klik hier om deze publicatie te lezen. (797 KB)
 
- Nasal Reconstruction: H. D. Vuyk and S.J. Watts
klik hier om deze publicatie te lezen. (1343 KB)
 
- Lip Reconstruction: H. D. Vuyk and Ch.R. Leemans
klik hier om deze publicatie te lezen. (1146 KB)
 
- Neusreconstructie na tumorchirurgie: H. D. Vuyk
klik hier om deze publicatie te lezen. (1459 KB)
 
- Oorschelpreconstructie, een overzicht: H. D. Vuyk
klik hier om deze publicatie te lezen. (466 KB)
 
- Secondary Intention Healing after Excision of Nonmelanoma Skin Cancer of the Head and Neck: Statistical Evaluation of Prognostic Values of Wound Characteristics and Final Cosmetic Results: Paul A. van der Eerden, M.D., Peter J. F. M. Lohuis, M.D., Ph.D. A. A. M. Hart, M.Sc., W. C. Mulder, M.D., Hade Vuyk, M.D., Ph.D.
klik hier om deze publicatie te lezen. (3488 KB)
 
© 1999-2018 Dr. H.D. Vuyk